Erős ellenfelek jártak Szegeden

A 2019/2020-as csapatbajnoki szezon első hazai fordulójára került sor Szegeden december elsején: a Maróczy SE NB I-es csapata a Kőbánya SC-t fogadta, az NB II-ben szereplő Maróczy SE II. pedig a Békési TE csapatát látta vendégül. Az NB I-ben a budapesti dupla fordulón remek rajttal induló szegedi csapat nem bírt ellenfelével és 2,5:9,5 arányú vereséget szenvedett a papíron jóval erősebb kőbányaiaktól. Azért nem adták könnyen a Maróczy SE tagjai a pontokat, utoljára Szajbély Zsigmond fejezte be a partiját: több mint 5 óra játék után kénytelen volt beletörődni a döntetlenbe nemzetközi mester ellenfele ellen.

Az NB I-es szegedi csapatból Zsigán kívül még Péczely Zsombor és Zakariás Dávid ért el döntetlent, az egyetlen győzelmet pedig Tubak Dániel szállította. A bajnokságban ezzel 3 forduló után – a papírformának megfelelően – a Maróczy SE a 10. helyen áll, de még sok van hátra a bajnokságból, lehet javítani.

Az NB II-ben a békési csapat látogatott Szegedre, akik ellen egy magabiztos győzelem volt a cél a listavezető szegediek részéről. A győzelem 7:5 arányban meg is valósult, viszont a különbség lehetett volna nagyobb, de a békési játékosok jó napot fogtak ki és sok borsot törtek a Maróczy SE játékosai orra alá. Mindeközben az Újszász és a Tóth László SE Kecskemét csapatai nagyarányú győzelmeket arattak, így felzárkóztak a szegedi gárdára, de még mindig a Maróczy SE II. csapata vezeti az NB II Tóth László csoportját. Állás a 3. forduló után:

Csizmadia László

Maróczy SE csapatvezető

Facebook kommentek
%d bloggers like this: