Esélyeshez méltó kezdés az NB II-ben

November 10-én elindult az NB II-es 2019/2020-as szezon, ahol a Maróczy SE II. csapata a tavalyi 12. helyezett Gyulát fogadta hazai pályán. A szezon előtti esélylatolgatás alapján az NB II. Tóth László csoportjában a legerősebb és a leggyengébb csapat találkozott vasárnap.

A táblához ülő játékosok értékszáma alapján is egyértelmű esélyese volt a mérkőzésnek a Maróczy Géza SE második csapata: átlagosan 250 körül volt élőpont különbség a hazaiak javára. A mérkőzés elején nem nagyon látszott a különbség a két csapat között, szinte minden táblán nagy küzdelem alakult ki. Körülbelül két óra játék után Kocsmár Ákos gyűjtötte be először a teljes pontot, és utána egyre több partiban kezdett a hazaiak nagyobb tudása, rutinja kijönni. Végül 7 győztes parti, 4 döntetlen és mindössze egyetlen vereség után a Maróczy SE II. csapata 9:3 arányban nyerte meg bajnokság nyitómérkőzését a Gyula ellen. A hazai győztesek táblasorrendben: Csizmadia László, Kelemen Dávid, dr. Kevei Péter, Pap Péter, dr. Borús András, Kocsmár Ákos és Tornyai Jenő.

Az első fordulóban egyedül egyesületünk csapata tudott nagyarányú győzelmet aratni, így rögtön a tabella élére állt a Maróczy SE II. Persze a szezon még csak most kezdődött és még további 8 mérkőzés vár a csapatra, de a kezdés egyelőre igazolja az előzetes esélyeket. Állás az első forduló után:

Csizmadia László

Maróczy SE csapatvezető

Facebook kommentek