Maróczy Géza SE sakk klub 2

Fair Play Kupa győztes az U18-as csapatunk!

A Maróczy Géza SE fiatal játékosai az utóbbi években az ifjúsági és gyermek csapatversenyeken szebbnél szebb sikerekkel járulnak hozzá a Maróczy SE hírnevének öregbítéséhez.

Emlékezzünk vissza, hogy 2018-ban Zalakaroson a Magyar Nemzeti Gyermek Sakk Csapatbajnokságon a Megyaszai Balázs – Kocsmár Ákos – Márkus Molli – Kis Izabella négyes rajt-cél győzelemmel lett első:

http://chess-results.com/tnr368337.aspx?lan=1&art=0

2019-ben az U18-as csapatunk fantasztikus hajrával lépett a dobogó legmagasabb fokára Hajdúböszörményben a Magyar Korcsoportos Csapat Rapid Sakkbajnokságon:

http://chess-results.com/tnr433257.aspx?lan=1&art=0&turdet=YES

A csapat tagjai voltak: Tubak Dániel, Kelemen Dávid, Koszta Benedek, Márkus Molli és Szamkó Szabolcs.

A fiatalok legújabb sikere pedig a tegnap zárult “Fair Play” Kupa Online Rapid Csapatbajnokságon született meg, ahol 2. kiemeltként sikerült csapatvereség nélkül megszerezni az első helyet.

Az együttesünk tagjai voltak: Tubak Dániel – Kelemen Dávid – Koszta Benedek – Kocsmár Ákos – Márkus Molli – Szamkó Hanna – Szamkó Szabolcs.

http://www.onlinerapid.net/eredmenyek-u18/

A 16 csapattal indult versenyen először 4 csoportban zajlottak a küzdelmek. Ifijeink az 1. helyen jutottak tovább, 2. pedig a Nyíregyháza együttese volt. A negyeddöntőbe jutók szintén 2 négytagú csoportból kerültek ki, itt a Tapolca VSE mögött a 2. helyről sikerült a legjobb négy csapat közé kerülni.

A pénteki elődöntőben újból a Nyíregyházával kerültünk össze, és egy oda-visszavágós meccsen nagy küzdelemben szoros 4,5 – 3,5 arányú győzelemmel kerültünk a döntőbe.

Nyíregyháza -Maróczy SE Szeged

3,5 – 4,5

A szombati döntőben a másik ágon az 1. kiemelt Paksot legyőző Tapolcával kellet újra mérkőznünk. A szintén oda-visszavágós csatában az első körben nem kis izgalmak mellett 3-1-re sikerült nyernünk, míg a második meccsen egy szűkebb 2,5 – 1,5 arányú győzelem biztosította be a sikert.

Maróczy SE Szeged – Tapolca VSE

5,5 – 2,5

A végeredmény:

1.       Maróczy Géza SE (2. kiemelt)

2.       Tapolca VSE (4. kiemelt)

3.       Atomerőmű SE Paks (1. kiemelt)

4.       Nyíregyháza (6. kiemelt)

Gratulálunk a fiataloknak, büszkék vagyunk rátok!

Facebook kommentek
%d bloggers like this: