Maróczy Géza Sportegyesület sakk cbc chess

Határon átnyúló összefogás a sakkban – út a sakk nagymesteri szintig

Két nagy múltú nevelőegyesület, a szegedi Maróczy Géza Sportegyesület és a vajdasági Zentai Sakk Klub együttműködésének, valamint az Interreg-IPA Magyarország-Szerbia Együttműködési Program támogatásának köszönhetően a CBC Chess elnevezésű, 2021. januártól indult, másfél éves projektről tartottak tájékoztatót Szegeden, 2021. augusztus 13-án. A nyitórendezvényre az eredeti tervekhez képest sajnos csak jóval később kerülhetett sor, az ismert  vírushelyzet miatt, azonban a projekt egyes tevékenységeinek megvalósítása már javában zajlik, számolt be a részletekről Kopasz Róbert, a szegedi egyesület elnöke. A pályázat keretében kiemelt figyelmet kap az utánpótlás nevelés, többek között ifjúsági sakktáborok és sakkversenyek, általános iskolai sakkoktatás, továbbá számos sakkot népszerűsítő rendezvény formájában.

A résztvevőket köszöntötte Zoran Stanimirović, a Vajdasági Sakkszövetség elnöke is, aki támogatásáról biztosította a kezdeményezés résztvevőit.

A nyitórendezvény keretében Molnár Béla, a Magyar Sakkszövetség Ifjúsági Bizottságának elnöke ismertette a jelenlegi és a 2024-es magyarországi rendezésű Sakkolimpia fényében kiemelten fontos utánpótlás-nevelési terveket.

Az esemény sztárvendégeivel, a szegedi Papp Petra női nagymesterrel és a békéscsabai Erdős Viktor nagymesterrel Csizmadia László, a Maróczy Géza Sportegyesület elnökségének tagja tartott pódiumbeszélgetést, melyen a sakkmesterré válás kihívásait, feltételeit járták körbe, a javarészt fiatalokból álló hallgatóság nem kis érdeklődése mellett. 

Facebook kommentek