Magyar Országos Korcsoportos Bajnokság 2024: Szegedi Sakkozók Kiemelkedő Teljesítményei

Magyar Országos Korcsoportos Bajnokság 2024: Szegedi Sakkozók Kiemelkedő Teljesítményei

  1. április 1. és 6. között Szolnokon került megrendezésre a Magyar Országos Korcsoportos Bajnokság, ahol a Maróczy Géza Sportegyesület fiatal sakkozói kiválóan szerepeltek. A versenyen több kategóriában is kimagasló eredményeket értek el, bizonyítva, hogy a szegedi sakkozók komoly erőt képviselnek a magyar sakksportban.

maróczy géza se szeged sakk 2024 sikerek

Kocsmár Ákos (U18) – 2. helyezés

Kocsmár Ákos az U18-as korosztályban versenyzett, és kiváló teljesítménnyel a második helyet szerezte meg. Az 2222-es élőpontszámot elérő játékos stabil játékkal és veretlenül zárta a versenyt. Az első hely is elérhető közelségben volt, egy-két partiban lehet hogy érdemes lett volna tovább játszani az előnyösebb állásokat az erősebb ellenfelek ellen, de Ákos teljesítménye így is kiemelkedő volt.

Puskás Mihály (U16) – 11. helyezés

Puskás Mihály az U16-os korosztályban a 11. helyen végzett. Bár a helyezés nem tűnik kimagaslónak, Mihály remek statisztikát produkált az alacsonyabb élősökkel szemben. Az erősebb ellenfelekkel még nehezebben boldogult, de a verseny során végig nagy küzdőszellemet mutatott, és szép hajrával zárta a tornát.

Megyaszai Balázs (U16) – 12. helyezés

Megyaszai Balázs szintén az U16-os korosztályban versenyzett, és a 12. helyen zárt. Bár a helyezés nem tükrözi teljesítményének valódi értékét, Balázs minden partiját kijátszotta, és nagy küzdelmeket vívott. Az erősebb ellenfelekkel is jó játszmákat produkált, bár néhány kihasználatlan esély és a verseny végi fáradtság rányomta a bélyegét az eredményére.

Dunai Döme (U14) – 28. helyezés

Dunai Döme élete első nagy versenyén vett részt az U14-es korosztályban, és remekül teljesített. 0 élőponttal indult, de 1538-as teljesítményt nyújtott, ami kiemelkedő eredmény. Bár néha még kapkodott, folyamatosan javuló játékot mutatott, és egyre jobban kijátszott partik jellemezték a verseny alatt.

Jacsó Patrik (U12) – 24. helyezés

Jacsó Patrik az U12-es korosztályban versenyzett, és a 24. helyen végzett. Patrik kijátszott, támadó stílusú partikban mutatta meg kreativitását és problémamegoldó képességét. Első nagy versenyén szép helytállást tanúsított, bár a verseny vége felé némi fáradtság jelentkezett, mégis kiegyensúlyozott játékot produkált.

maróczy géza se szeged sakk 2024 sikerekek

Összegzés

A Maróczy Géza Sportegyesület ifjú sakkozói összességében kiválóan szerepeltek a Magyar Országos Korcsoportos Bajnokságon. Minden játékosunk pozitív élőponttal zárta a versenyt, ami a fejlődés és a kemény munka eredményét tükrözi. A tapasztalatokban gazdag verseny során szerzett élmények és eredmények mindenképpen elősegítik fiatal sakkozóink további fejlődését és sikereit a jövőben.

A szegedi Maróczy Géza Sportegyesület büszke lehet fiatal tehetségeire, akik nemcsak saját teljesítményükkel, hanem csapatszellemükkel is hozzájárultak az egyesület sikereihez. A jövőben is tovább folytatjuk a fiatalok képzését és versenyeztetését, hogy még több hasonlóan szép eredményt érhessünk el.

Facebook kommentek