Maróczy Géza Sportegyesület új logó 2021

Maróczy Géza Sportegyesület kiemelkedő eredményei a 2023/2024-es szezonban

A Maróczy Géza Sportegyesület kiemelkedő sikereket ért el a 2023/2024-es szezonban, ami nagy örömhír számunkra. Az egyesület mind az NB I-ben, mind az NB II-ben az első helyen végzett, továbbá a megyei csoportban a második helyet sikerült elérnie. Ez az eredmény nem csak a szorgalmas felkészülés és a kemény munka elismerése, hanem a közösség és az egyesület támogatásának is köszönhető.

Az NB I-es bajnokság

Az NB I-ben a Maróczy Géza SE kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Az utolsó fordulóban az egyesület a Kisújszállást fogadta, ahol egy izgalmas mérkőzésen sikerült megszerezni a győzelmet, ezzel bebiztosítva az első helyet. A csapat egész szezonban kiegyensúlyozottan jól teljesített, legnagyobb győzelmüket a Pittypalatty ellen aratták, ahol 9:3-as eredményt értek el. A győzelem különösen fontos volt, mert így sikerült fél ponttal megelőzni a Kisújszállást, akik a második helyen végeztek. A bajnokságot végül 8 csapatgyőzelemmel, 2 döntetlennel, csapatvereség nélkül zártuk.

szeged maróczy géza se nb1 első hely

Az NB II-es bajnokság

Az NB II-ben szintén kiváló teljesítményt nyújtott a Maróczy Géza SE. A Békés elleni 8,5:3,5-es győzelem kulcsfontosságú volt, mivel ezáltal megerősítették vezető pozíciójukat a csoportban. Az egyesület végig dominálta a bajnokságot, és a Makó elleni döntő fontosságú mérkőzésen is sikerült diadalmaskodniuk, amivel biztosították a bajnoki címet . A csapat mind 9 mérkőzését megnyerte!

szeged maróczy géza se nb2 első hely

Megyei csoport eredmények

A megyei csoportban is nagyszerűen teljesített az egyesület, ahol a második helyet sikerült megszerezni. Bár itt nem sikerült az első helyet elérni, a csapat teljesítménye így is kimagasló volt. Ez az eredmény is tükrözi a tagok elkötelezettségét és a folyamatos fejlődést, amit az egyesület az elmúlt években mutatott.

szeged maróczy géza se megyei verseny második hely

Közösségi összefogás és Szeged Megyei Jogú Város támogatása

Az elért sikerek mögött nem csak a játékosok állnak, hanem a közösség és a támogatóink is. Az egyesület tagjai rendszeresen részt vesznek a versenyeken, és folyamatosan támogatják egymást, ami erősíti a közösségi szellemet. Szeretnénk külön megköszönni Szeged Megyei Jogú Város immár több évre visszanyúló támogatását, ami nagy mértékben hozzájárul az egyesület stabil anyagi hátteréhez és lehetővé teszi a folyamatos fejlődést és a magas szintű versenyzést.

Jövőbeli tervek és célok

A Maróczy Géza Sportegyesület célja továbbra is a sakkozás népszerűsítése és a tagok folyamatos fejlődésének biztosítása. Az elért eredmények motiváló hatással vannak a jövőbeli tervekre is. Az egyesület folytatni kívánja a gyerekek oktatását, új tagok toborzását és a közösségi események szervezését. A következő szezonban is hasonlóan kiemelkedő teljesítményre törekszünk, és reméljük, hogy még több embert sikerül megnyernünk a sakk szépségeinek, és tovább tudjuk népszerűsíteni a sakk sportágat minden korosztály számára.

🌐 Források

  1. chess.hu – Csapatbajnokságok

  2. chess.hu – Csapatbajnokságok

  3. chess.hu – Csapatbajnokságok

Facebook kommentek