Maróczy Géza SE M22 sakk verseny

Vér folyt a sportszerű sakkversenyen

Március 22. és 24. között a Károlyi Kollégiumban rendezte meg a Maróczy Géza SE az „M22” elnevezésű FIDE értékszámszerző versenyét, melyre 2200 élőpont alatti versenyzők nevezhettek. A versenyre jelentkezők száma sokáig 20 környékén állt, majd a kezdést megelőző napokon még majd 20-an neveztek, így végül a tervezett létszámnál többen, összesen 38-an ültek asztalhoz.

A verseny végig nagyon sportszerű keretek között zajlott, a játékosok nem nehezítették meg a bíró dolgát. Egyetlen incidens volt csak a verseny alatt, mikor is az egyik sakkóra „elfáradt”, és alaphelyzetbe állította magát egy folyamatban lévő parti közben. De a sportszerű játék ellenére „vér folyt” a táblákon, a játékosok végig küzdötték a rendelkezésre álló játékidőt. Döntetlen alig akadt, a harmadik, negyedik és ötödik fordulókban, mindössze 2-2-2 parti végződött pontosztozkodással, és a verseny egészében is mindössze 16% volt a remik aránya.

A 6 fordulós verseny nem hozott meglepetést a végeredményt illetően: az első három kiemelt bérelte ki a képzeletbeli pódiumot. Az utolsó forduló után is maradt még izgalom, mivel az első hat helyezett és a 4 különdíjas mellett még az eredményhirdetés végén 3 olyan játékos is kapott tárgyjutalmat, akiket Fortuna a kegyeibe fogadott: és a helyezésük sorszámát dobták ki a dobókockák.

A végeredmény, a játszmák eldőlési statisztikája, valamint a játékosok által elért élőpont változások az alábbi fájlokban találhatók.

A díjas játékosok helyezési sorrendben:

  1. Borsi Imre, Szentesi Sakk SE / Vásárhelyi PFSE (5,5 pont)
  2. Tamás Kornél, Gyulai SE (5 pont)
  3. Udvardi Zalán, Makói SVSE / Szentesi Sakk SE (5 pont)
  4. Beretka Csaba, Röszkei SK (4,5 pont)
  5. Jójárt Zsolt, Maróczy SE (4 pont)
  6. Bácsi Kristóf, Orosházi SE (4 pont)

Legjobb 14 év alatti: Márkus Molli, Maróczy SE / Vásárhelyi PFSE (4 pont)

Legjobb 1600 élő alatti: Lakatos Alfréd, Maróczy SE (4 pont)

Legjobb 60 év feletti: Tornyai Jenő, Maróczy SE (3,5 pont)

Legjobb 10 év alatti: Havasi Gergely, Meritum Egyesület (3 pont)

Facebook kommentek