2018 Dr. Berecz Árpád Sakk emlékverseny

2018-as Dr. Berecz Árpád Sakk emlékverseny beszámoló

2018. december 27-én a szegedi Novotel Hotelben elkezdődtek a VI. Dr. Berecz Árpád Sakk emlékverseny küzdelmei. A nemzetközi Élő-pont szerző versenyen idén 80 fő ült asztalhoz, melyből 34-en az „A” csoportban (értékszám korlátozás nélkül), 46-an a „B” csoportban (1900 Élő-pont alatti versenyzők indulhattak) vágtak neki a versenynek.

A versenyen szokás szerint minden korosztály képviselteti magát, a verseny legidősebb résztvevője 87 éves múlt, míg a legfiatalabb nemrég töltötte be a nyolcadik életévét. A versenyre leginkább a környező településekről, főleg Csongrád, Békés és Bács-Kiskun megyéből érkeztek a játékosok, de szép számmal jöttek Magyarország távolabbi régiójából is Szegedre sakkozni. És a nemzetközi versenyre nem csak hazánkból, hanem a környező országokból is érkeztek játékosok: Ausztriából hárman, Romániából ketten, valamint egy-egy versenyző Szlovákiából és Szerbiából is Szegedre látogatott.

Az első forduló a svájci rendszerű párosítás sajátosságai – jellemzően nagy az erőkülönbség a játékosok között – miatt általában nem szokott sok izgalmat tartogatni, de idén ez máshogy alakult, hiszen az „A” csoportban 17-ből 6 táblán tudott a papíron gyengébb játékos pontot rabolni erősebb ellenfelétől, míg a „B” csoportban 23 táblából 9 alkalommal született meglepetés. A verseny részletes eredményei nyomon követhetők az alábbi linkeken:

„A” csoport: http://chess-results.com/tnr400070.aspx?lan=1&turdet=NO

„B csoport: http://chess-results.com/tnr401265.aspx?lan=1&turdet=NO

További információk és a versenyről készült képek elérhetők a VI. Dr. Berecz Árpád emlékverseny facebook eseménye alatt: https://www.facebook.com/events/309237566320257/?active_tab=discussion

Facebook kommentek