maróczy géza se sakk verseny

Érmek az EU Sakkbajnokságról

ÉRMEK AZ EU SAKKBAJNOKSÁGRÓL

Szakmai beszámoló  Ausztria, Müreck 2022. augusztus 2-11. között megrendezett 19. EUROPEAN UNION YOUTH CHESS CHAMPIONSHIP U8–U14 és kísérő rendezvénye a 28 th International Styrian Youth Chess Championship U08-U18 sakkversenyeken elért eredményekről.

2022. augusztusában az Osztrák Sakkszövetség szervezésében került megrendezésre Mureckben a 19. Európai Uniós Sakkbajnokság (U8-14), és ennek keretében a 28. Stájerországi Ifjúsági Nemzetközi Sakkbajnokság (U8-18). 16 nemzet 99 játékosa küzdött kilenc fordulóban a bajnoki címekért. A játékidő 90-90 perc + lépésenként 30 sec volt. Résztvevő országok: Ausztria, Belgium, Bulgária, Észtország, Hollandia, Horvátország, Liechtenstein, Luxemburg, Lengyelország, Magyarország, Németország, Olaszország, Románia, Svájc, Svédország és Szlovénia. A murecki önkormányzat együttműködve a helyi sakk-klubbal minden évben nagylelkűen támogatja ezt a rendezvényt, és a legjobb feltételeket kínálja a sakkfesztivál megvalósításához.

A verseny hivatalos oldala: https://www.jugendschach.at/19-jugendmeisterschaften-der-europaeischen-union-10192/

A verseny hivatalos fényképei: https://www.jugendschach.at/piwigo/index.php?/category/867

A szegedi székhelyű Maróczy Géza Sportegyesületet nagy megtiszteltetés érte, hiszen öt fiatal sportolója képviselhette hazánkat ezen a rangos versenyen.

A bajnokság csendes környezetben, gördülékenyen zajlott le, szép idő és jó hangulat jellemezte.  A versenytermek hála a vastag falaknak hűvösek, világosak és tágasak voltak.  A versenyterem 10 perc sétára volt a szállástól.  Az étkezés is bőséges, szabadszedésű volt. A kiszolgálás kedves és rugalmas, finomakat kaptunk és bőségesen étkeztünk. A közelben BILLA és Aldi található, gyümölcsöt és innivalót tudtunk pótolni.

A gyerekek jókedvűek voltak, sokat készültek az internet room-ban is.

A folyamatos szakmai készülést a Magyar Sakk Szövetség Ifjúsági Bizottságának tagja, a Maróczy Géza Sportegyesület edzője és játékosa Nagy Dániel segítette.

Sportolási lehetőség is bőven akadt, a közeli strandra és sportpályákra bármikor ingyen mehettünk. Naponta egy délutáni forduló volt így kisebb túrákat is belecsempésztünk a fordulók közé.

A fiataloknak a jó rajtpozíciót sikerült megvédeni, és a megmérettetésen az alábbi szép eredmények születtek:

19. Európai Uniós Sakkbajnokság

Szamkó Bálint (U12)                                      20. hely (3 pont)

Puskás Mihály (U14)                                      12. hely (4,5 pont)

28. Stájerországi Ifjúsági Nemzetközi Sakkbajnokság

Kocsmár Ákos U16 (Open 18)                     1. hely (9 pont)

Márkus Molli Amina U16 (Open 18)        2. hely (6,5 pont)

Szamkó Hanna U16 (Open 18)                   4. hely (5,5 pont)

További eredmények: https://chess-results.com/tnr657785.aspx?lan=0&art=1&rd=9&flag=30

Ezúton szeretném megköszönni a Magyar Sakk Szövetség munkatársainak a szervezésben, adminisztrációs munkában nyújtott hatékony segítségét.

A fényképes szakmai beszámolót Puskásné Dr. Kisbodri Cecília, a Csongrád-Csanád Megyei Sakkszövetség  főtitkára készítette.

Szeged, 2022.09.21.

Támogatóink:

Facebook kommentek