2020.02..02 CSB Maróczy V. csapat 5. forduló beszámolója

CSB Maróczy V. csapat 5. forduló beszámolója

Vadonatúj fa készleteket és mappákat avattunk fel. A halványsárga asztalterítő és a napfény jó hangulatot teremtett az 5. forduló megkezdéséhez. Két tapasztalt játékossal az élen, és 6 ifivel hoztuk ki a 2,5:5,5 végeredményt. Úgy gondolom, hogy a tavalyi bajnok, az idei bajnokságban pedig a 2. helyen álló csapat ellen ez nagyon szép eredmény. Nézzük a táblákat.

A forduló elején a szerencse is mellénk állt, hiszen a 3. táblán Szabi ellenfele elnézte a vezérét és feladta. 9.20-kor így szereztük meg az első pontot. Pár perc múlva a 2. táblán Jenő lenyert egy minőséget, ellenfele feladta. 2:0-ra vezettünk.

10.30-kor Misó a 4. táblán feladta a játékot a 33. lépés után, Bartos Ferenc hozott csapatának 1 pontot. 2:1 az állás.

11 körül Bálint kikapott, 2-2 az állás, s a többi táblán még nagy küzdelmek folynak. Az 1. táblán óriási időelőnye van Ferinek, Hanna, Zsombi és Gergő még játszanak az 5. 7. és 8 táblákon.

Gergőnek 1 bástyája volt egy futó és 3 gyalog ellen, sajnos elrontotta, Lilla nyert.

Hanna sem bírt ellenfelével. Zsombi remit ajánlott Lajos bácsinak, nem fogadta el. Sajnos a bástyáját egy mezővel tovább húzta, s így a végjátékban a déli harangszóra feladásra kényszerült. Úgy a szívére vette, hogy alig tudtam megvigasztalni, hiszen eddig minden fordulóban pontot szerezett.

Az első táblán fél 1-ig tartott a játék, mikor a versenybíró odajött hozzám, és az állásra való tekintettel megkérdezte a véleményemet a remiről, melyre én rábólintottam. A játékosok is elfogadták, így 2,5 ponttal zártunk. A bajnokságban a Maróczy IV-es csapat mögött állunk szorosan a 9. helyen. A következő forduló hazai pályán lesz február 9-én, vendégül látjuk a Meritum II-t.    
További szép hétvégét kívánok és jó játékot az NB-s csapatoknak!

Puskásné Dr. Kisbodri Cecília

Facebook kommentek
%d bloggers like this: